Z zasady boję się dietetycznych książek kulinarnych bo w dużej mierze są one trudne do odtworzenia, a produkty mało dostępne. Tym razem zostałam miło zaskoczona.
Książka składa się z dwóch części. Pierwsza to słowo wprowadzenia odnośnie samej diety oraz przydatnych sprzętów w kuchni. Ponadto znajdziemy tutaj przykładowy jadłospis na dwa tygodnie z wygodną listą zakupów stworzony tak, aby nie marnować produktów. Pojawia się tutaj również lista głównych produktów, których będziemy używać na co dzień.
Druga część to przepisy podzielone na przystawki i przekąski, sałatki,śniadania, obiady, dodatki, sosy i desery.
Dania nie są skomplikowane w swoich recepturach, a co najważniejsze są zdrowe i dodatkowo pyszne. Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie. Sama znalazłam tutaj kilka kulinarnych inspiracji. Dania przygotowuje się naprawdę szybko dzięki czemu nie spędzimy dużo czasu w kuchni. Produkty są łatwo dostępne poza mąką ale to chyba najmniejszy problem przy dużej liczbie sklepów internetowych.
Duży plus za spis alergenów na końcu książki. Dzięki temu każdy alergik będzie wiedział, które danie jest dedykowane dla niego, a które nie.
Książka otrzymana w ramach współpracy z wydawnictwem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz